Titel

Key Account Manager til Wholesale Salg


Virksomhed

TDC


Frist

Lukket


Indhold

- Salg & forretningsudvikling på grossist området til øvrige telecom operatører og -virksomheder

TDC og koncernens små 9.000 ansatte leverer telefoni-, internet- og tv-ydelser gennem fast fiber og kobbernetværk i Danmark, og tilbyder desuden integrerede telekommunikationsydelser til erhvervssegmentet i Finland, Norge og Sverige. I 2013 var TDC’s omsætning 24,6 mia. kr., mens resultatet før afskrivninger mv. (EBITDA) var 10, mia. kr. TDC er i dag blandt teleselskaberne med den højeste indtjeningsmargin i Europa, og er anset som et af de mest veldrevne teleselskaber. Læs mere om TDC på http://om.tdc.dk/

TDC Wholesale er en salgsafdeling med speciale i telekommunikationsløsninger til kunder, der anvender tjenesterne til videresalg i eget navn. Det er typisk større og mindre operatører og øvrige telecom virksomheder på det danske telemarked, som køber mobil-, omstillings- og fiberløsninger samt løsninger til salg af hjemmearbejdsplads etc. Området er i vækst og en tidligere Key Account Manager i teamet blevet forfremmet.

Derfor søger TDC nu en stærk salgsprofil til en stilling, hvor din kommercielle forståelse og dit salgstalent virkelig får alle muligheder for at blive fuldt udfoldet til gavn for dig, din karriere, kunderne og TDC. Med andre ord spiller du en afgørende rolle for, at TDC får en endnu større markedsandel og lønsom forretning på grossist området.

Relationsbaseret løsningssalg på grossistområdet
I afdelingen bliver du kollega med pt. 9 andre Key Account Managers, der hver især fungerer som sparringspartner for en håndfuld kunder – med det mål at skabe maksimal lønsomhed baseret på deres valg og anvendelse af TDCs produkter. Du har stor indflydelse på tilgangen til kunder, og du er med til at påvirke udviklingen af produkter / services der udbydes til dine kunder. Med ansvar for ca. 10-15 nuværende og potentielle kunder får du mulighed for at komme tæt på kundernes forretning, og du laver i høj grad relations- og løsningssalg baseret på personlig dialog og møder.

Du udvikler forretningen for både TDC og kunderne gennem partner salg
I Wholesale arbejder du tæt sammen med Market Managers, som hjælper til med business cases, arbejder med pricing, kampagner og lignende. Dine kontakter hos kunderne er typisk strategiske nøglepersoner. Samtidig får du en bred kontaktflade i TDC til salgs- og tekniske afdelinger samt TDCs ledelse. I jobbet refererer du til Sales Director for TDC Wholesale og i udgangspunktet bliver du ansvarlig for nogle af de største danske teleoperatører. Primære opgaver vil være:

 

·     Skabe tætte langsigtede relationer til kunderne og kende dine kunders forretning, strategi og fokusområder

·     Sikre at kunder kender TDCs Wholesale-løsninger og opdatere dem på nye produkter og løsninger

·     Hjælpe kunderne med at udvælge de Wholesale-produkter, der bedst matcher deres behov og strategi, og dermed hjælpe kunder til at få solgt mere gennem partner baseret salg

·     Identificere nye salgsmuligheder, gennemføre forhandlinger og indgå aftaler

·     Følge op på kunde- og forretningsplaner og tage de nødvendige actions hvis der er brug for det


Arbejdsstedet er TDCs hovedkontor på Teglholmsgade i København, og der forventes ingen eller meget begrænset rejseaktivitet. Stillingen kan også have base i Århus. 

Key Account Manager med solid salgs- og forretningsudviklingserfaring

Du er et stærkt salgs- og forretningsudviklingstalent, der allerede har bevist dit værd ved at skabe værdi for både din virksomhed og dens kunder. Som den rette profil har du:

·     En uddannelse som cand.merc., cand.oecon / polit, HD eller lignende. Med den rette erfaring beskrevet nedenfor er uddannelsesbaggrund ikke afgørende og kan fx være Markedsøkonom, HA, Diplomleder etc.

·     Mindst 3-5 års succesfuld erfaring (gerne mere) med løsningsbaseret salg og forretningsudvikling indenfor telecom eller IT

·     Erfaring med Key Account Management og gerne partner salg

·     Erfaring med både opsøgende og mere relationsbaseret salg

·     Engelskkundskaber på forhandlingsniveau i skrift og tale


Som person  er du stærk til at skabe relationer og forstår at arbejde både strategisk og taktisk – med lige stor gennemslagskraft og situationsfornemmelse. Du kan holde styr på mange opgaver og sætte dig ind i kundernes forretning, så du kan skabe løsninger ud fra deres forretningsmodel. Dine analytiske evner er gode, så du kan forstå og adressere kundens behov. Da du servicerer flere parter, får du god brug for fingerspidsfornemmelse samt din forståelse for stakeholder management i et miljø med mange modsatrettede agendaer. Du er proaktiv, tager teten og trives med at arbejde selvstændigt, men får samtidig det maksimale ud af holdarbejde. Endelig er du resultatorienteret, får eksekveret og er en robust person. 


Dine muligheder i TDC
Er en stilling som Key Account Manager med gode karriere muligheder, hvor du kommer til at arbejde i et team, hvor du spiller en stor rolle i tilgangen til kunder og er med til at påvirke udviklingen af produkter/services der udbydes. I jobbet får du et selvstændigt ansvar for at være med til yderligere at styrke TDC markedsandel på grossist området. Der er gode karrieremuligheder og det kan på sigt være fx som Sales Manager eller arbejde med fx endnu større kunder på enterprise niveau i TDC – hvis du gør det godt. Som del af TDC koncernen har man mulighed for TDCs kurser, salgs-, talent- og lederprogrammer mm. Lønpakken vil udover grundløn bestå af 25% bonus ved index 100, virksomhedsbetalt pension, sundhedsforsikring etc..

Spørgsmål eller interesse i stillingen
Hvis du har spørgsmål eller ønsker at komme i betragtning til stillingen er du velkommen til at kontakte Partner i Focus Recruitment, Steffen Marstrand på 5051 9215 /  sma@focus-recruitment.dk


Focus Recruitment
H.C. Ørsteds Vej 50 C, 5.
1879 Frederiksberg C
Tel: +45 70 20 92 15
Mail: info@focus-recruitment.dk