Titel

Sales Executives indenfor Financial Performance Management


Virksomhed

SAS Institute


Frist

Lukket


Indhold

- Solution sales af markedets førende løsninger til CFO´s i landets største virksomheder

SAS Institute blev grundlagt i 1976 og har hovedsæde i Cary, North Carolina, USA. Med over 11.000 medarbejdere på verdensplan, og en global omsætning i 2009 på 2.31 mia. US$, er SAS verdens største privatejede softwarevirksomhed. SAS Danmark blev grundlagt i 1984 og har kontorer i København og Skanderborg. Der er ca. 300 medarbejdere, som betjener over 700 kunder i den private og offentlige sektor. Omsætning i 2009 i Danmark var på 521 millioner kr. Blandt kunderne er for eksempel Grundfos, Danske Bank, Vestas, Topdanmark, TDC, Alm. Brand og Københavns Kommune.

Performance Management er en division i SAS Institute Danmark, som er blandt de absolut førende lande i hele SAS Institute worldwide. Divisionens ca. 15 kompetente og dedikerede medarbejdere arbejder med salg, presale og implementering af finansielle IT baserede løsninger til CFO´s i OMX-C20 segmentet og niveauet lige under. Performance Management løsningerne omfatter bl.a. Activity Based Costing, profitability management, financial management, konsolidering, strategy management og balanced scorecard etc.

Performance Management er blandt SAS Institutes absolutte fokusområder. Til at matche CFO´s gennem en kompleks behovsidentifikation, tung faglig rådgivning og værditilførende salg, søger SAS Institute to Sales Executives til at drive salg af performance management løsningerne, og derigennem bidrage til SAS Institutes fortsatte vækst. SAS Institutes software sælges på licensbasis og derudover har man en egentlig konsulentforretning, som sikrer installation, idriftsættelse, tilretning og rådgivning, således at kunderne får den optimale værdi. Som Sales Executive sælger man komplette performance management løsninger og måles på omsætningen af første års licenser hos kunder.

Planlægge og styre salgsprocessen med fokus på vækst
Som Sales Executive har du ansvar for hele salgsprocessen fra ende til anden og spiller en afgørende rolle i at få performance management området til at vokse. I tæt samarbejde med dine kolleger i Performance Management divisionen sikrer du, at SAS Institutes løsninger er top of mind i de store virksomheders økonomifunktioner. Du referer til Direktøren for Performance Management divisionen, der referer til Direktøren for Business Advisory, som er medlem af direktionen i SAS Institute i Danmark. De vigtigste kontaktflader vil være til Relationship Managers, Konsulenter i Performance Management, presales, Marketing samt topledelsen hos nuværende og potentielle kunder. De vigtigste opgaver vil være:

·         Identificere opportunities indenfor performance management området

·         Planlægge salgsmøder således at en væsentlig del af din tid bruges hos kunderne

·         Afdække behov, pain identification og synliggøre reason to change hos kunderne

·         Præsentere SAS Institutes performance management løsninger

·         Inddrage relevante SAS Institute kompetencer i salgsprocessen

·         Kontraktforhandling på komplette løsninger med høj kompleksitet

Solid finansiel forståelse og erfaring med at sælge økonomiløsninger på CFO niveau
Som den ideelle profil har du:

·         Formentlig en kommerciel videregående uddannelse som Cand.merc.,Cand.Oecon, HDR eller lignende. Med den helt rette erfaring er uddannelsesretningen ikke afgørende

·         En god økonomiforståelse med indsigt i økonomifunktioners vigtigste processer og begreber samt CFO´s agenda og udfordringer

·         Minimum 5-10 års relevant erfaring – gerne mere – hvor du med succes har lavet løsningsbaseret salg indenfor performance management / financial management

Som person er du en dynamisk og resultatorienteret profil med en professionel udstråling og et vindende væsen. Du er initiativrig, opsøgende og vedholdende i din måde at drive en salgsproces frem. Lysten til at præstere og skabe vækst er blandt de områder, som driver dig ligesom du kommunikerer klart og overbevisende. En kommerciel orientering og stærke analytiske evner hjælper dig til at analysere kundens behov og rådgive om de mest værdiskabende løsninger. Din fremtræden er udadvendt, og du agerer på en troværdig måde, hvilket gør dig til stærk til at skabe relationer og til en højt respekteret samarbejdspartner for kunden.

 

SAS Institute tilbyder
En strategisk præget Sales Executive stilling, hvor du har fremragende muligheder for at skabe resultater i et miljø præget af et stort markedspotentiale, høj faglighed og relationer til topledelsen i landets virksomheder. SAS Institutes teknologi er state of the art og performance management er virksomhedens kerneområde, hvilket sikrer en markant fokus på dit arbejdsområde. Lønpakken er særdeles attraktiv og indeholder udover en konkurrencedygtig grundløn bl.a. pensions- og bonusordning, sundhedsforsikring og 6 ugers ferie.

Ansættelsen gennemføres i samarbejde med Focus Recruitment. Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Partner Steffen Marstrand på tlf. 50 51 92 15 / sma@focus-recruitment.dk


Focus Recruitment
H.C. Ørsteds Vej 50 C, 5.
1879 Frederiksberg C
Tel: +45 70 20 92 15
Mail: info@focus-recruitment.dk