Titel

HR Manager, Esbjerg


Virksomhed

Rambøll Oil & Gas


Frist

Lukket


Indhold

- Forretningsorienteret profil med globalt HR ansvar for videnintensiv virksomhed

 

Rambøll er en førende videnvirksomhed indenfor engineering, design og rådgivning. Virksomheden beskæftiger mere end 8.000 dedikerede specialister, der medvirker i projekter over hele verden og havde i 2008 en omsætning på over 5,6 mia. DKK. Rambøll har forretningsenheder i Nordeuropa, Indien, Rusland og Mellemøsten. For yderligere information, se www.ramboll.com.

 

Rambøll Oil & Gas tæller samlet små 700 medarbejdere fordelt på kontorer i Danmark, Norge, England, Qatar, Abu Dhabi og Indien, og er en internationalt førende rådgiver inden for olie og gas med danske og internationale olieselskaber blandt kunderne. Projekterne handler både om design af nybygninger og modifikationsopgaver på eksisterende olie- og gas-installationer samt idriftsættelse og vedligehold. Se www.ramboll-oilgas.com for yderligere information.

 

Rambøll Oil & Gas er en videnintensiv organisation med specialister og ledere, som er førende på deres felt. Human Resources er derfor et nøgleområde i den fortsatte udvikling af Rambøll Oil & Gas, hvorfor man nu søger en HR Manager til en nyoprettet stilling, hvor du får globalt ansvar for HR leverancerne på tværs af lande i organisationen. Rambøll Oil & Gas er i markant vækst og du skal som HR ansvarlig facilitere organisationens fortsatte fremdrift gennem udvikling og implementering af HR politikker, processer og værktøjer og derigennem sætte HR på agendaen.

 

Rambøll har en decentraliseret værdibaseret ledelsesfilosofi, som betyder et stort uddelegeret råderum og frihed under ansvar. Ledelsesformen sætter holdninger og mål over regler og hierarki, og virksomheden har en stor diversitet med mange nationaliteter, hvilket har en stor betydning for HR indsatsen i virksomheden.

 

Ansvar og opgaver
Som HR Manager får du ansvar for at udarbejde og eksekvere HR strategien i Rambøll Oil & Gas, og skal sikre værdiskabende leverancer indenfor en bred vifte af HR områder. Ligeledes skal du synliggøre HR ydelser, højne HR fagligheden samt evne at udfordre forretningen. I jobbet refererer du til Corporate Director i Rambøll Oil & Gas mens 4 regionale HR Assistenter vil supporte og referere til dig i stiplet linje. Du kommer til at arbejde tæt sammen med HR funktionen for især Rambøll Danmark for at sikre optimale HR leverancer indenfor bl.a. com & ben, løn, HR jura, intern mobilitet, rekruttering, lederudvikling og øvrige HR development aktiviteter. Primære opgaver i jobbet vil være:

 

·         Definere HR strategi og mål i tæt samarbejde med ledelsen i Rambøll Oil & Gas

·         Udvikle og implementere HR politikker, systemer, processer og værktøjer på tværs af lande

·         Udforme en HR service delivery strategi omkring hvilke HR leverancer, der udføres af HR i Rambøll Oil & Gas, og hvilke der udføres af øvrige HR organisationer i Rambøll Gruppen, hvor man internt køber HR ydelser

·         Gennemføre rekrutteringsprocesser selv eller via eksterne samarbejdspartnere

·         Rådgive ledere om people management og karriereveje

·         Planlægge og gennemføre organisations- og teamudvikling

·         Gennemføre relevante ad-hoc HR projekter i Rambøll Oil & Gas og i Rambøll Gruppen

 

Du vil indgå i Rambølls HR forum og bl.a. have et tæt samarbejde med HR Direktøren for Rambøll Danmark. Arbejdsstedet er Rambølls Esbjerg kontor på Willemoesgade. Der vil være ca. 10-30 årlige rejsedage i jobbet til Rambøll Danmark og øvrige lokationer i Rambøll Oil & Gas.

 

Din profil

For at lykkes i jobbet har du:

 

·         En relevant uddannelse på kandidat niveau, fx Cand.merc., Cand.psyk, Cand.mag, Cand.polit, HD eller lignende. Har du den helt rette erfaring, kan en kortere uddannelsesmæssig baggrund også være relevant

·         4-8 års HR erfaring (gerne mere), hvor du i en rolle som fx HR Konsulent, HR Partner eller HR Manager har leveret en bred vifte af HR leverancer indenfor fx rekruttering, udvikling, com & ben, processer, etc.

·         Demonstreret god indsigt i HR politikker, systemer, processer og værktøjer gerne i en videnintensiv, omskiftelig og teknisk orienteret virksomhed

·         Ekspertise i at rådgive ledere samt formået at synliggøre værdi og resultater af HR indsatsen

·         Gode engelskkundskaber i både skrift og tale

 

Som person er du generalisten, der har det bedst med den brede vifte af HR leverancer samt de opgaver og projekter, der viser sig i et omskifteligt miljø, hvor du både selv skaber og trives i forandringen. Du er udadvendt, tillidsvækkende, kommunikerer klart og god til at formidle din viden og rådgivning til såvel topledelsen som den enkelte medarbejder. En struktureret arbejdsstil, hvor du tager styringen og kører projekterne helt i mål er ligeledes afgørende. Endelig er du god til at facilitere samarbejde og udvikling og er selv i besiddelse af gode evner til at lede og skabe resultater gennem andre.

 

Rambøll tilbyder

En HR Manager stilling, hvor du spiller en afgørende rolle for, gennem værdiskabende HR support, at realisere potentialet i en videnintensiv organisation i stærk vækst. Du får en unik mulighed for at skabe rammerne i en nyoprettet stilling og arbejde med HR på et både strategisk og mere udførende niveau. Videndeling og samarbejde på tværs af fagområder og geografi i en uformel omgangstone er i fokus. Rambøll sætter mange ressourcer ind på at udvikle medarbejderne, især faglige og ledelsesmæssige kompetencer. Lønpakken er fornuftig og indeholder bl.a. bonusordning og sundhedsforsikring.

 

Hvis du har spørgsmål omkring jobbet er du velkommen til at kontakte Partner i Focus Recruitment, Steffen Marstrand på 5051 9215 / sma@focus-recruitment.dk .


Focus Recruitment
H.C. Ørsteds Vej 50 C, 5.
1879 Frederiksberg C
Tel: +45 70 20 92 15
Mail: info@focus-recruitment.dk